To top
11 Mar

Remember “generatia cheia de gat”

 

Am fost intotdeauna o iubitoare a vremurilor trecute, incepand cu belle epoque, perioada interbelica, anii disco ’80 si chiar nostalgica, cand vorbesc de anii ’90.
De cateva zile insa, ma refugiez, mai des, in aceste timpuri, fie ascultand muzica, fie privind filme sau citind carti. Asa reactionez eu cand ma dezamageste realitatea.
Ieri si alaltaieri, chiar am avut un playlist cu Savoy, Mirabela Dauer, Angela Similea, Sanda Ladosi, Mihaela Runceanu  & all this beautiful people.
Ca o coincidenta, azi am primit scurta vizita a unui curier cu un super cadou simpatic, din partea agentiei Porter Novelli, care, din postura de comunicator al brandului Orbit, mi-a trimis un simpatic remember “generatia cheia de gat”.
Asta cu ocazia lansarii noului sortiment Orbit Bubblemint, fara zahar, destinat adultilor si care are exact acelasi gust cu guma aromata fructata din copilarie, cu o usoara tenta minty.
Alaturi de pachetele de guma, pe care le-am incercat imediat, am primit si o carte, si nu orice fel de carte, ci cea mai frumoasa carte a lui 2015, premiu primit la Gala Industriei de Carte din Romania, la categoria: carte ilustrata.
In fata blocului, asa se numeste cartea, contine o colectie de 55 de jocuri si “faze” ale generatiei cu cheia de gat, explicate minutios si foarte haios si exemplificate cu poze elocvente.
Mi s-a parut foarte potrivit tot acest mix de emotii si amintiri pentru a evidentia un nou produs si nu pot decat sa ma bucur ca exista oameni creativi, care vor sa surprinda placut, care vor sa comunice intr-o maniera altfel, asumandu-si, poate, o asa -zisa iesire din categorie.
Asta-seara chiar voi studia mai aplicat toate acele jocuri, nu de alta, dar Adi, sotul meu, mereu ma ironizeaza  pentru faptul ca nu cunosc multe dintre jocurile copilariei. Desi am explicat, de fiecare data, ca eram un copil care petrecea foarte mult timp in preajma adultilor sau pe la coltul usilor inchise, unde aveau loc discutii la care nu aveam acces 🙂
Copilaria mea a insemnat mai putin castelul, tara-tara vrem ostasi si mai mult: suete cu bunica si prietenele ei, five o’clock tea de sambata, vizitele cu mama la prietenele ei, remi, tabinet si carti furate din biblioteca si citite pe ascuns, doar pentru ca mama nu- mi permitea sa citesc orice la orice varsta ( astfel ca citeam, in clasa a V-a, Dama cu Camelii si, in clasa VIII-a, Decameronul, pe care l-am inteles mai deloc, atunci 🙂
Intotdeauna am fost un outsider 🙂 si continui sa fiu.

 

IMG_7539

un sotron de amintiri

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply