To top
20 Dec

The Art of Style – Countess Jacqueline de Ribes

 

 

Pe cat urasc de tare drumul cu avionul, pe atat de tare admir si tanjesc dupa ce se intampla la mii de km distanta.
Din 19 noiembrie si pana pe 21 februarie, Metroplitan Museum of Art gazduieste o expozitie de exceptie, pe care mi-as fi dorit sa o pot vedea.
The Art of Style este un omagiu adus uneia dintre cele mai stilate personas ale sec. XX, Contesa Jacqueline de Ribes– a french socialite, designer si prezenta constanta pe International Best Dressed List, din 1962.
Cu o viata plina, cu prieteni celebri, cu un simt al stilului care a facut-o un style icon apreciat, Jacqueline era prezenta la cele mai exclusiviste si faimoase party-uri ale vremii: celebrul Bal Oriental, organizat de Carlos  de Beistegui,  Bal de têtes oferit de Baronul de Rédé sau la balul Black and White by Truman Capote, cel care a scris romanul Breakfast at Tiffany’s.
Muza a lui Valentino, Yves Saint Laurent sau Guy Laroche, Jacqueline a inceput sa cocheteze cu designul in 1983, cand a scos prima colectie, prezentata la Paris si New York. In 1994 s-a retras din lumea modei, insa amintirea simtului ei estetic unic, al originalitatii si al rafinamentului o pastreaza in atentie.
Expozitia de care va vorbeam  prezinta peste 60 de ansambluri haute-couture si ready-to-wear din gerderoba personala, alaturi de creatiile sale, celebrele rochii de bal, dar si materiale video si fotografii ale acesteia, avand-o ca protagonista in diverse ipostaze ale vietii sale reale: impresar de teatru, producator tv, designer de interior, organizator de evenimente caritabile

Enjoy some visuals sau, daca sunteti la New York,…you are so lucky.

jacqueline de ribes 2

jacqueline de ribes 3

rochie jacqueline

album jacqueline

Catalogul poate fi comandat de pe store-ul Metropolitan Museum 

Surse photo: celebsnewsy.com, loveisspeed.com, nickverreos.blogspot.com, fmagarchive.wordpress.com

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply