To top
14 Jul

My Sympathy for the Sun

Nu stiu daca ati aflat inca despre ultima linie de parfumuri Dear Rose, creata de Chantal Roos si de fiica sa, cantareata Alexandra Roos, cu care s-a imbogatit portofoliul Beautik Haute Parfumerie, asa ca vin cu cateva detalii interesante. De Chantal Roos, sunt sigura ca ati auzit, aflandu-se, pentru o buna vreme, in pozitia de presedinte pentru YSL -beaute sau in ipostaza de creator al unor parfumuri mitice precum L’eau d’ Issey, Jean Paul Gautier –Le Male, Opium, Kouros- YSL.

dear roseAlexandra si Chantal Roos

Fiica ei, Alexandra este o cantareata de muzica contemporana foarte apreciata in Franta, pe care am ascultat-o recent si mi-a placut atat vocea calda, usor sexy, cat si stilul muzical.

Acum e timpul pentru o scurta confesiune, parfumurile, ca parfumurile, m-au incantat, insa pe mine cel mai tare m-a fascinat Alexandra Roos, o prezenta cum rar vad pe la noi. Imbracata cu o rochie neagra, scurta, din care ieseau niste picioare suple, fara bronz artificial si fara celulita, cu un make- up aproape insesizabil, cu parul nici intins la placa si nici cu bucle spiralate, ci pur si simplu natural, fix cum ti se usuca parul in bataia vantului, de nu mi-am putut lua ochii de la ea. Am ascultat intreg speech-ul, ceea ce mi se intampla o data la o mie de ani, fiindca aud de fiecare data aceleasi texte insipide, adevarate apologii, lungi si siropoase, lipsite de orice consistenta, asezonate pe ici pe colo cu sintagme pompoase, de tipul “brand premium”, asociat oricarui produs, banal.

poza (58)

De data asta, this incredible woman a punctat tot ce era de interes, cu o mare modestie si sinceritate, a vorbit cu o spontaneitate de invidiat, a avut o mimica deloc studiata si nimic boring in discurs!

Drept pentru care, am nutrit o mare consideratie pentru ea si mi-am dorit ca, la un moment dat, sa ma pot prezenta de o asa maniera.

Legat de linia de parfumuri, Dear Rose inseamna o mama , o fiica, doua lumi, un univers comun. S-ar mai traduce si ca eterna poveste dintre femeie si parfum, punctata si concentrata in cuvantul  “rose” ce poate fi atat numele unei femei, cat si numele unei flori cu o aroma intensa.

Cele 5 parfumuri , 5 fatete ale femeii, au fost create de celebrul “nose”, Fabirce Pellegrin si au cele mai inedite denumiri : A Capella, o aroma exact ca si sunetul in cea mai pura forma, Bloody Rose, o urma parfumata, I love my man, pentru femeia indragostita, La Fvaorite, un voyage exotic si Sympathy for the Sun, o garderoba olfactiva, inspirata de nisip, mare si soare.

dear rose  5

Preferatul meu este fara doar si poate, Sympathy for the Sun, care se asorteaza  perfect cu pielea mea. Imi lasa impresia unui parfum de proximitate, foarte discret, ce se simte doar la micile adieri de vant sau la bataile intense ale inimii. Are o aroma “insorita”, putin sarata, ca marea, cu note de iasomie si bujori.sympathy for the sun

Va las in compania Aleandrei Roos…Prends Moi

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=22QbeG78Tp8&w=640&h=390]

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply