To top
1 Jul

Iris Rose, dangerously feminine…

Ultimele zile ale lunii iunie au fost atipice acestei perioade, fiind, pentru mine, mai aglomerate decat preconizasem sau decat experienta anilor trecuti mi-o certificase,until now, fapt pentru care nu am putut scrie in timp util despre lansarile recente. Ma intorc astazi, la unul dintre evenimentele interesante ale lunii iunie, lansarea parfumului E. Coudray- Iris Rose by Beautik Haute Parfumerie.

Am aflat de la Georgian, cel care se ocupa foarte atent si creativ de brandul Beautik ca povestea casei E. Coudray incepe in Paris, undeva pe la 1810, cand M.Maugenet & E.Coudray  isi deschid un mic magazin de parfumuri. Edmond Coudray, medic si chimist, calatorea in cele mai indepartate colturi ale lumii pentru a descoperi  materii prime pretioase si exotice, pentru parfumuri.

In 1837, Maison Coudray devine furnizorul oficial al Curtii Regale engleze si creatia de parfumuri rare ramane afacere de familie pana in 1908. Dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial, Casa de parfumuri reintra in activitate, gratie vechilor retete si formule, care au supravietuit.

Epoca moderna a Casei Coudray incepe 2002, cand traditia si spiritul E.Coudray sunt readuse la viata prin creatii noi care insa au la baza formule vechi si care au fost create in colaborare cu parfumieri celebri precum : Gerard Anthony si Evelyne Boulanger. 

Iris Rose este un parfum perfect pentru vara, foarte senzual, un “mariaj” tandru intre un iris si un trandafir, la care se adauga note lemnoase, mosc, patchouli si un pic de vanilie.

Eu il percep ca pe un parfum cu “perdaf ” vintage. Cand deschid sticla cocheta, imi vin in minte femeile elegante de altadata, pentru care misterul era triumful feminitatii, care stiau sa foloseasca  produsele de frumusete si aromele in mod discret, insinuant doar.

Imi place sa-l folosesc doar atunci cand port o tinuta lejera, deloc ostentativa, pentru a echilibra  parfumul voluputos.

Tot din gama semnata  E.Coudray puteti alege cremele fondante pentru corp, cremele de dus bogate in arome sau uleiurile parfumate satinate si fine . Pot fi o varianta perfecta de cadou pentru oamenii pretentiosi si rafinati!

E.CoudrayIrisRosePerfume

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply