To top
18 Jun

Inaugurare Galeria Nicodim@Palatul Cantacuzino

nicodim galllery

Cu o experienta de aproape 10 ani pe piata americana de arta contemporana, incepand cu anul 2006, cand a debutat cu prima galerie de arta, la Los Angeles, si de 2 ani, pe piata romaneasca, mai precis  din 2012, cand a deschis cea de-a doua galerie, la Bucuresti, Galeria Nicodim inaugureaza pe 20 iunie 2014, la ora 19.00, noul sau sediu, in centrul Bucurestiului, la Palatul Cantacuzino.

Iubitori de arta, oameni de cultura, artisti, jurnalisti se vor reuni intr-un eveniment de amploare, marcat de un dublu vernisaj, in care vor fi prezentate atat colectia personala a galeristului Mihai Nicodim, cat si prima expozitie solo a colectivului Apparatus 22.

Puteti vizita expozitia in perioada 20 iunie- 10 august 2014 si credeti-ma ca aveti toate motivele de a merge, iar Suzana Vasilescu- Director Galeria Nicodim– este un art adviser si o fina cunoscatoare a istoriei artei, cu care este o incantare sa porti o discutie.

COLECTIA MIHAI NICODIM 

Cunoscut mai ales pentru faptul ca a reusit sa impuna pe piata de arta contemporana internationala tineri artisti romani, galeristul Mihai Nicodim prezinta in premiera, in cadrul evenimentului de inaugurare a noului spatiu, colectia personala, formata din lucrari ale artistilor pe care i-a consacrat international de-a lungul anilor si ale caror opere se afla astazi in cele mai mari muzee ale lumii (MoMA New York, MOCA Los Angeles, Hammer Museum, Art Institute of Chicago etc) sau importante colectii particulare.

Lucrarile tinerilor artisti romani, cu o reala semnificatie pe scena de arta contemporana internationala, precum: Adrian Ghenie, Ciprian Muresan, Serban Savu, Miklos Onucsan se intalnesc cu cele ale unei generatii de artisti romani ce incep sa isi creeze o nisa proprie in peisajul complex al artei contemporane, precum: Răzvan Boar, Mihut Boscu Kafchin si cu cele ale mai multor artisti straini pe care galeristul Mihai Nicodim i-a afirmat in egala masura, pe piata internationala de arta, precum: Oscar Murillo, Eddie Peake, Michiel Ceulers, Ed Fornieles, Jack Lavender, Hannah Lees, Raymonde Beraud.

Colectia Mihai Nicodim isi propune sa ofere o retrospectiva a artistilor contemporani pe care ii promoveaza si o fereastra catre viitorul program al galeriei, ce va include activitati expozitionale menite sa contribuie la crearea unor colectii private solide de arta, readucand fenomenul artistic romanesc la pozitia pe care acesta a ocupat-o in perioada antebelica si interbelica, cand renumiti colectionari romani precum George Bellu, Anastase Simu, K.H. Zambaccian s.a.m.d. au adus la Bucuresti, in propriile colectii, cei mai cunoscuti artisti ai timpului, formand astfel unele dintre cele mai respectate colectii din Europa.

Artisti din expozitie: Raymonde Beraud, Razvan Boar, Mihut Boscu Kafchin, Michiel Ceulers, Ed Fornieles, Adrian Ghenie, Teodor Graur, Jack Lavender, Hannah Lees, Ciprian Muresan, Oscar Murillo, Miklos Onucsan, Eddie Peake, Serban Savu.

APPARATUS 22 : “BUY ME A MYSTERY”

In cadrul aceluiasi eveniment, Galeria Nicodim are deosebita placere de a prezenta prima expozitie solo a colectivului Apparatus 22.

Purtand numele uneia dintre noile instalatii “Buy me a mystery”, titlul expozitiei face o aluzie la tensiunea, ironia si emotiile incapsulate în lucrari ce penduleaza intre experiente profund personale, pe care membrii colectivului le-au avut in lumea modei si pozitii analitice si totusi poetice, despre relatiile complicate si uneori, cvasi invizibile, intre moda, economie si politica.

Apparatus 22 este un colectiv multidisciplinar de arta initiat în 2011 de Erika Olea, Dragos Olea, Maria Farcas si Ioana Nemes, ca urmare a experientei comune de lucru in echipa label-ului progresiv de modă Rozalb de Mura (2006 -2010). Capitalizând experientele din sistemul local si international al modei si incercand sa evadeze din acel context limitativ, membrii colectivului si-au schimbat perspectiva asupra subiectului fashion si au ales să lucreze in contextul mult mai generos al artei contemporane, cu proiecte ce includ referinte din design, sociologie, economie si literatura si in care granitele intre realitate si fictiune, intre naratiune si abordare critica, se contopesc cu naturalete.
http://reflectioncenterforsuspendedhistories.com/

Galeria Nicodim este situata in Palatul Cantacuzino- Calea Victoriei, nr 141, et 1

suzana vasilescu

Suzana Vasilescu – Director Galeria Nicodim

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply