To top
9 Apr

Andreea Tincu & Sense prezinta Miginkgo!

Draga mea prietena, talentatul designer Andreea Tincu, s-a intors recent de la Atena, unde a prezentat colectia toamna-iarna 2014/15 “ Miginkgo” in colaboare cu Sense , o colectie  inspirata de frunza copacului de  Ginkgo Biloba , “arborele pagodelor ” sau “arborele templier japonez”, in traducere libera, originar din Estul Asiei .

Din aceasta zona,  Andreea Tincu a preluat  elemente vestimentare cunoscute, carora le- a adaugat  un plus de complexitate.

Kimono-ul  a fost  transformat  in jachete  moderne,  care pastreaza  insa, minimalismul rafinat din  stampele asiatice. Cureaua tip obi este reinterpretata in accesorii ce marcheaza talia, realizate atat din benzi decorative , cat si din combinatii uni cu aplicatii tip hand-made.  Fustele si rochiile  au un pronuntat volum in partea inferioara, iar  pantalonii, talia inalta si sunt foarte largi , conferind astfel un aer usor retro, intregii colectii .

Terminatiile frunzelor de ginkgo devin  elemente tip  fringed decoration , in timp ce accesoriile de cap sunt prelucrari evidente ale aceleiasi  forme vegetale.

Este o colectie foarte feminina, un dialog intre traditie si inovatie,  cu forme elegante si clasic proportionate.

Cromatica este dominata de negru  atat in contraste  puternice  cu ivory sau roz, cat si in tinute all black sau in piese din tweed “black&white”.

Materialele folosite sunt naturale – lana cu cashmere , fire naturale, matase, chantung- matase,  catifea  din bumbac ,triplu voal din lana.

Andreea Tincu & Sense este o prezenta constanta pe podiumurile nationale si internationale , prima colectie fiind prezentata in anul 2008, pe catwalk-ul Romanian Fashion Week .

Va invit sa descoperiti colectia foarte inspirata a Andreei Tincu & Sense . Eu, deja, am pus ochii pe cateva piese care mi se par versatile si “nemuritoare”.

123456789101112131415161718192021

Andreea Tincu- Designer

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply