To top
24 Feb

Different times, ONE LOVE!!!

Fac parte din categoria celor care adora sa celebreze cu orice ocazie, fara tapaj prea mare, insa, fara manifestari lirice, just in my way , poate chiar arid, pentru romanticii inraiti.

Cred cu sinceritate, ca bucuriile mari vin pe calea divina, iar pentru cele mici, singurii responsabili suntem noi.

Azi, sarbatoresc dragostea, cu un pahar de vin licoros, cu zambile si frezii pe birou, cu un playlist de power ballads si cu gandul la marile povesti de dragoste ale lumii.

Pentru voi, o selectie a povestilor mele de amor si a cuplurilor preferate:

zelda si scot

Francis Scott Fitzgerald si Zelda Sayre sau povestea unei iubiri profunde, cu bucurii violente si suferinte pe termen lung. Frivola Zelda va deveni muza viitorului sot, Scott, in ciuda reputatiei ei, condamnata de burghezia pudibonda. El o iubeste patimas si afirma : “ Nu-mi pasa daca moare, dar n-as suporta sa se marite cu altul”

alain si romy fanpop

Romy Schneider si Alain Delon se cunosc pe aeroportul Orly, unde Alain se afla pentru a o intampina pe Romy, partenera sa pentru filmarile din Christine. Comunicarea verbala e dificila, ea nu prea vorbeste limba franceza, el nu prea se descurca cu engleza, dar ajung sa se iubeasca pasional, astfel incat, la intoarcerea sa in Germania, Romy decide sa ia primul avion inapoi spre Paris, renuntand pentru iubire, la toate conventiile sociale. 

simone yves theplace2.ru

Simone Signoret si Yves Montand sau iubirea in ipostaza de cuplu solid. Cei doi s-au cunoscut intr-un mic bistro, un loc de intalnire pentru marii artisti ai vremii, Chaplin, Jacques Prevert, Pablo Picasso. A fost” un coup de foudre”. De atunci inainte, Simone, dupa ce il paraseste pe sotul ei, regizorul Yves Allegret, il va insoti intotdeauna pe Yves si ii va ierta toate infidelitatile.

sinatra si ava

Ava Gardner si Frank Sinatra, o iubire tumultuoasa. Ii unesc multe: cinematografia, petrecerile, chiar si gelozia. O iubire cu pauze si reintalniri, dar puternica, astfel incat, in 1951, Sinatra declara ziaristilor: „ Cred ca puteti sa anuntati, fara sa va inselati, ca urmeaza sa ne casatorim“

hemingway agnes ernestmillerhemingway.blogspot

Hemingway si Agnes Von Kurowski, o iubire scurta, dar intensa. Se cunosc la un spital din Milano in 1918, el – ranit de un obuz, ea – una dintre infirmiere. O poveste de dragoste frumoasa, dupa o scurta convalescenta, urmata de o cerere in casatorie. Ea refuza , ramanand in Europa, el, marcat de aceasta iubire, despartire, refuz, se intoarce in America pentru a-si incepe cariera literara.

consuelo antoine telegraph.co.uk

Antoine de Saint- Exupery si Consuelo.

Scriitorul, pilotul, omul de stiinta, insetat de cunoastere, permanent, pare sortit singuratatii. Ea, o vaduva trista, dar tanara si frumoasa, o sud-americanca pura, dar temperamentala.  Prima intalnire adevarata se desfasoara intre pamant si cer, intr-o calatorie particulara, cu avionul. Aici, pilotul o cere in casatorie si raman in Argentina, el asigurand liniile aero-postale.

dora si picasso chagutierrez.wordpress

Pablo Picasso si Dora Maar

Cei doi se intalnesc intr-o cafenea si apoi, deoarece locuieste in apropierea atelierului marelui pictor, Dora incepe sa-l viziteze foarte des. Foarte usor, acest love affair prinde contur, desi  in viata lui Picasso exista si o sotie, Marie- Therese, cat si o fiica. De la intalnirea cu  aceasta, arta pictorului ia o alta turnura, pentru ca inspiratia lui devine Dora- o femeie diferita de celelalte. Portretul nou creat este unul sfasiat, cu ochii, gura si nasul separate unele de altele, simbolizand tristetea modelului, aflat in ipostaza de amanta neimplinita

Surse foto: telegraph.co.uk/ lepoint.fr/ chagutierrez.wordpress.com/ernestmillerhemingwa.blogspot.com/ fanpop.com

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply