To top
21 Feb

New place in town – Praline Italia

Povestea mea de dragoste cu bomboanele de ciocolata a inceput la o varsta foarte frageda, cand am reusit sa transform niste dintisori de lapte albi si frumosi, in cei mai urati dinti ever,  de la cantitatile enorme de ciocolata si zahar, pe care le consumam.

Nici adult nu am reusit sa ma dezvat de acest narav,  cu origini atat de bine amprentante in mine,  de a manca dulciuri in orice forma, insa mi l-am asumat si l-am trecut in categoria de guilty pleasures,  o categorie  in continua extindere:)

Scotocesc zilnic Bucurestiul, in lung si in lat, sa descopar noi surse de placeri gurmande. In periplul meu, am descoperit  de curand, intr o vila cocheta, paradisul pralinelor, realizate in Italia, dupa o reteta veche de mai bine de 120 de ani si care este pastrata cu mare sfintenie de catre  creatoarea lor,  praline fara conservanti si fara ulei de palmier.

Imaginati-va cum  arata o camera plina cu  praline, in ambalaje vesele si colorate, care parca iti spun: pick me, pick me, in cele mai diverse sortimente: cu lichior de cafea, Amaretto, menta, Grand Marnier, Grappa, Barolo Chinato, lamaie ! Exact asa este la prietenii dragi,  Praline-Italia!

Pe langa aceasta diversitate de praline, va avertizez ca veti mai fi tentanti si de:  trufe si Tartu-Fini, Ciocomellows,  Ciocobella ( o tableta rotunda plina cu alune) si de rafinatele grisine din ciocolata!

Eu am plecat cu o punga plina de praline,  mai exact, cu toate sortimentele de praline cu alcool, din boutique, pe care le-am devorat! Nu stiu daca de la alcool sau daca de la gustul fin si bogat al pralinei, cert este ca seara mea a fost una de-a dreptul “epicureica”:)

Sunt perfecte si pentru cadorisirea celor dragi, fiindca au o prezentare incantatoare, putand sa alegeti ori micutele pungi hand-made, cu panglici colorate, ori  casetele aurii sau albastru-cobalt, pentru o impresie mai puternica!

So, daca sunteti in pana de idei de Dragobete sau pentru celebrarile lunii Martie, e bine sa le  faceti o vizita si sunt sigura ca, dupa o mica  degustare, veti fi cam “in deriva” cu alegerile!!!

Am facut cateva poze, fiindca aceste praline, le meritau din plin!

Le puteti gasi pe Strada Rabat, nr 11!IMG_1401 modified

 

IMG_1378 modified

IMG_1363 modified

IMG_1387 modified

IMG_1369 modified

IMG_1366 modified

IMG_1365 modified

IMG_1358 modified

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply