To top
15 Feb

Un pranz cu aer colonial la Veranda – Casa Frumoasa

Pentru mine, mesele sunt sinonime cu convivialitatea si celebrarea vietii/ naturii,  prilej de a petrece momente placute cu prietenii sau de a discuta subiectele zilei, impreuna cu familia.Nu-mi mai amintesc cine spunea ca  “masa e un soi de combustibil emotional” , insa impartasesc cu totul aceasta afirmatie.

Ador sa merg sa iau micul dejun sau pranzul intr-un loc homey,  care sa-mi alunge the blue feelings , exact, cum se intampla  la magazinul Tiffany , pentru Holly  ! Aproape niciodata nu iau cina in oras. Bucataria mea are exclusivitate, atunci cand vine vorba de aceasta masa tarzie!

Unul dintre locurile mele favorite  este Veranda- Casa Frumoasa, un restaurant fine-dining, un melange intre moda si the art of living, pe care il recomand cu mare caldura. Ceea ce ma fascineaza dincolo de aspectul foarte elegant, ce aminteste de serele de la sfarsitul secolului XVIII, combinate cu accente art -deco, este sentimentul  ca te afli in propria sufragerie.

Asa cum am mai spus, weekend –urile mele sunt pline de egoism si toate activitatile mele in aceste doua zile, nu parasesc zona hedonica, astfel ca azi  am ales sa fac o vizita la Veranda-Casa Frumoasa!  

O salata blue cheese cu merisor si nectarine, alaturi de o apple pie divina au facut din Veranda- the golden place, pentru mine!

Trebuie sa va mai spun ca  aristocratica vila, in care se afla acum restaurantul si magazinul de lux, a fost construita  in 1930, de talentatul architect  Duliu Marcu, cel care a proiectat si Palatul Victoria .  Interiorul actual a fost imaginat si creat de un designer italian, Elena Busato, despre care se stie ca se ocupa de imaginea tuturor magazinelor Blumarine.

Restaurantul este compus dintr-o camera  destinata Champagne Bar-ului si dintr-un living fastuos, iar lumina puternica, fetele de masa albe, brodate, globurile de cristal, realizate manual, de pe mese si mobilierul cu aer colonial  ofera o senzatie de lux coplesitoare.

Despre preparate, nu pot sa spun decat ca reprezinta o adevarata experienta senzoriala, iar chef-ul care a creat meniul, Avi Steinitz, a primit aprecieri chiar de la George W Bush si Hillary Clinton.

Restaurantul are si o terasa superba , iar zilele  insorite de primvara, ce vin,  s-ar asorta perfect cu un cappuccino savurat aici. 

IMG_7824

IMG_4318

IMG_4559

IMG_4814

IMG_4316

IMG_7826

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply