To top
11 Feb

Vernisaj Pete de culoare!

Am inceput saptamana, bucurandu-ma de  invitatia primita de la Natasha, o buna amica, de a merge la vernisajul  Pete de culoare, unde pictorii Corneliu Dragan- Targoviste  si Vitalie Butescu au expus un numar impresionant de lucrari, circa 250, in acuarela si ulei/panza.

Am apreciat lucrarile ambilor pictori si m-am simtit deopotriva, desfatata din punct de vedere estetic si imbogatita sufleteste. E drept ca m-am simtit mai atasata de pictorul Corneliu Dragan – Tragoviste, poate si pentru faptul ca am regasit o tematica ce imi evoca o parte din locurile copilariei si ale adolescentei, fosta cetate de scaun a Munteniei, Targoviste. Mi-am amintit cu drag de plimbarile mele cu mama, prin centrul vechi al orasului, de prima vizita la Turnul Chindiei, de casele frumoase si strazile cu flori.

tatiana ernuteanuPicturile in acuarela ale lui Corneliu Dragan- Targoviste sunt absolut uimitoare prin tehnica, prin transparentele minunate pe care le compune si prin armonia cromatica!

Anul 2013 s-a dovedit un an prolific pentru pictorul Dragan – Targoviste, acesta devenind membru international al Birmingham Watercolour Society – UK si castigator al premiului al II- lea, in cadrul Salonului de Acuarela de la Aiguillon- Franta.

Mai jos, aveti cateva dintre picturile care mi-au ramas in suflet.

Daca v-am facut curiosi, puteti merge sa admirati lucrarile ce sunt expuse la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brancusi, pana pe data de 28 februarie !

IMG_1295Corneliu Dragan-Targoviste

IMG_1294Corneliu Dragan – Targoviste

IMG_1293Corneliu Dragan- Targoviste

IMG_1252 modifiedCorneliu Dragan-Targoviste

IMG_1251 modifiedCorneliu Dragan Targoviste

IMG_1243Corneliu Dragan-Targoviste

Pictorul Vitalie Butescu m-a fascinat cu peisajele urbane, cu  adevarate “portrete” ale cladirilor Bucurestiului vechi si cu imaginile din  Sighisoara,Viscri, Venetia, Kyoto, gheise, gradini etc. Am descoperit  farmecul caselor de tara  si al manastirilor inaltatoare .

IMG_1278Vitalie Butescu

IMG_1269Vitalie Butescu

IMG_1270Vitalie Butescu

IMG_1266Vitalie Butescu

IMG_1271Vitalie Butescu

IMG_1249Vitalie Butescu

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply